Wat is een Ribbetjesrek, ook wel Rib Rack genoemd?
23 maart 2023 Door BBQ Expert 0

Wat is een Ribbetjesrek, ook wel Rib Rack genoemd?

Hier lees je wat een ribbetjesrek is, hoe het werkt en welk vlees je het beste kunt gebruiken. Of je nu een beginnende of ervaren barbecueliefhebber bent, deze informatie helpt je om je BBQ-skills naar een hoger niveau te tillen en heerlijke ribbetjes te bereiden voor jou en je vrienden en familie.

Wat is een Ribbetjesrek (Rib Rack)?

Een ribbetjesrek, ook wel bekend als rib rack, is een accessoire voor de barbecue dat speciaal is ontworpen om ribbetjes te grillen of te roken. Het is gemaakt van stevig metaal en heeft verschillende inkepingen waarin je de ribbetjes kunt plaatsen. Door het rek te gebruiken, kun je meer ribbetjes tegelijk bereiden en wordt voorkomen dat ze aan elkaar kleven of omvallen tijdens het koken. Het rek kan ook worden gebruikt om andere soorten vlees of groenten op te grillen, afhankelijk van de grootte en vorm van de inkepingen.

Ribbetjesrek kopen

Ribbetjesrek vlees kopen

Een ribbetjesrek is geschikt voor verschillende soorten vlees, maar het meest gebruikelijke type vlees is varkensribbetjes. Deze worden vaak gebruikt vanwege hun formaat en omdat ze erg lekker zijn als ze worden gegrild of gerookt. Andere soorten vlees die je op een ribbetjesrek kunt bereiden zijn bijvoorbeeld rundvleesribben en lamsvleesribben. Het is ook mogelijk om ander vlees, zoals kip of eend, op een ribbetjesrek te bereiden als je de juiste maat hebt. Het belangrijkste is dat het vlees goed in de inkepingen past en gelijkmatig wordt bereid.